Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Από αύριο τσίχλες και μπεκάτσες….

Από αύριο τσίχλες και μπεκάτσες….

by George Georgiou

Ξεκινά αύριο η πρώτη επίσημη εξόρμηση της τσίχλας και όλα δείχνουν ότι αυτή θα γίνει στα φτωχά προς το παρόν τσιχλοτόπια, αφού τα πουλιά είναι άφαντα εδώ και αρκετές μέρες, ενώ  στις 4 Ιανουαρίου, ημέρα Τρίτη μπαίνουν στην «μάχη» και όσοι εξασφάλισαν  την ειδική άδεια για κυνήγι της μπεκάτσας, το οποίο θα επιτρέπεται  σε καθορισμένες περιοχές, σύμφωνα με το διάταγμα του Ταμείου Θήρας. Είναι σημαντικό ότι το κυνήγι της μπεκάτσας επιτρέπεται σε καθορισμένες ώρες της ημέρας που επιτρέπεται (08:00 – 15:00).

Υπενθυμίζουμε ότι στο κυνήγι της τσίχλας επιτρέπεται η συνοδεία των κυνηγών με σκυλιά επαναφοράς (λάμπρατορ, σπρινγκερ και κόκερ σπάνιελ) τα οποία δηλώθηκαν στο αρχείο του Ταμείου Θήρας και εξασφάλισαν με την σειρά τους και πάλι άδεια όπως προνοούν τα διατάγματα του Ταμείου Θήρας, ενώ για το κυνήγι της μπεκάτσας επιτρέπονται μόνο σκυλιά φέρμας.

Σύμφωνα πάντως με τις τελευταίες πληροφορίες εδώ και αρκετές μέρες οι τσίχλες είναι άφαντες χωρίς ουσιαστικά περάσματα των πουλιών χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι οι επόμενες μέρες θα είναι οι ίδιες, αφού εκτιμάται ότι θα έχουμε μεγαλύτερα περάσματα πουλιών.

Κυνήγι τσίχλας 2022

Περιοχές Α:  Το κυνήγι επιτρέπεται κάθε Κυριακή και Τετάρτη από τις 2/1/2022 μέχρι και τις 27/2/2022 καθώς και το Σάββατο 26/2/2022 και τη Δευτέρα 28/2/2022. Περιοχές Β:  Το κυνήγι επιτρέπεται καθημερινά από τις 2/1/2022 μέχρι και τις 28/2/2022

Κυνήγι μπεκάτσας 2022

Ξεκινά στις 4 Ιανουαρίου και τελειώνει στις 19 Φεβρουαρίου κάθε Τρίτη και Σάββατο, ενώ οι ώρες που επιτρέπεται το κυνήγι της μπεκάτσας είναι από τις 08:00 – 15:00

You may also like