Home ΚΥΝΗΓΙΤΣΙΧΛΑ Πλημμύρισε η Ελλάδα με τσίχλες

Πλημμύρισε η Ελλάδα με τσίχλες

by George Georgiou

Εδώ και δύο μέρες, οι έλληνες κυνηγοί έχουν την χαρά να παρακολουθούν σε πολλές περιοχές της Ελλάδας ίσως ένα από τα μεγαλύτερα περάσματα τσίχλας, μάλιστα γίνεται λόγος ότι το πέρασμα των πουλιών από ότι θυμούνται οι κυνηγοί της ίσως να είναι από τα μεγαλύτερα τέτοιας εποχής εδώ και τρεις δεκαετίες.

Το πρώτο μεγάλο πέρασμα όπως καταγράφεται ξεκίνησε στις 18 Οκτωβρίου όπου με το πέρας της κακοκαιρίας που έπληξε πολλές περιοχές της χώρας, άρχισαν να περνούν αρκετά πουλιά με τα πιο πολλά να ψηλοπετούν, με την κάρπωση να μην είναι και τόσο ικανοποιητική.

Το πέρασμα των πουλιών συνεχίστηκε σε πολύ μεγαλύτερους αριθμούς και σήμερα και ήταν γενικό. Μάλιστα σύμφωνα με αναφορές συναδέλφων ελλήνων κυνηγών από το πρωί ξεκίνησαν οι τσίχλες να περνούν σε μικρά κοπάδια, τα καρτέρια πήραν φωτιά και υπήρξαν περιπτώσεις που οι περισσότεροι κυνηγοί ιδιαίτερα νησιώτες καρπώθηκαν το όριο πολύ γρήγορα.

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΠΕΚΑΤΣΕΣ

Άλλη μια ευχάριστη εξέλιξη των ημερών αφορά τις μπεκάτσες, με τις συναντήσεις των μπεκατσοκυνηγών με την βελουδομάτα να αυξάνονται. Οι έλληνες μπεκατσοκυνηγοί άρχισαν να βλέπουν μπεκάτσες όχι μόνο στη Βόρεια Ελλάδα και στα μεγάλα υψόμετρα, αλλά και χαμηλότερα. Όπως όμως εκτιμούν όμως είναι ακόμη πολύ νωρίς για να γίνουν προβλέψεις αν φετινή χρονιά θα είναι η «χρονιά» της μπεκάτσας.

You may also like