Home ΚΥΝΗΓΙΚΟΚ - ΔΑΖ Μηδενική ανοχή για υπόθεσηλαθροθηρίας διαμηνύει η ΚΟΚ&ΔΑΖ

Μηδενική ανοχή για υπόθεσηλαθροθηρίας διαμηνύει η ΚΟΚ&ΔΑΖ

by George Georgiou

Σχετικά με δημοσιεύματα τα οποία αφορούσαν παραβίαση της νομοθεσίας από υψηλόβαθμο στέλεχος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας για χρήση ηχομιμητικής συσκευής για κυνήγι τραχήλας η ΚΟΚ&ΔΑΖ και Διαχείρισης Άγριας Ζωής εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση.

Τις τελευταίες μέρες έχουν κυκλοφορήσει δημοσιεύματα έχοντας  ως θέμα κατ’ ισχυρισμό παραβίαση της νομοθεσίας περί Προστασίας Διαχείρισης Άγριων Πτηνών και Θηραμάτων Νόμο του 2003 (Ν. 152(I)/2003) από αξιωματούχο της ΚΟΚ&ΔΑΖ.

Επιθυμούμε να διαβεβαιώσουμε όλα τα μέλη της κυπριακής κυνηγετικής οικογένειας, ότι το θεωρούμε ζήτημα άκρως σημαντικό, καθότι άπτεται του πυρήνα των θέσεων και αρχών μας.

Έχουμε επανειλημμένως τοποθετηθεί στο θέμα της λαθροθηρίας όντας ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι και απόλυτοι στις θέσεις μας.

Ως εκ τούτου, προτιθέμεθα να διερευνήσουμε τα δεδομένα ενδελεχώς και πλήρως με σκοπό την συλλογή όλων των πληροφοριών έτσι ώστε να μπορέσουμε να καταλήξουμε σε ασφαλή και εμπεριστατωμένα συμπεράσματα.

Η ΚΟΚ&ΔΑΖ θα δείξει μηδενική ανοχή σε οποιοδήποτε είδος παραβίασης οποιασδήποτε νομοθεσίας που αφορά και σχετίζεται με το κυνήγι, από οποιονδήποτε και να προέρχεται. Η μη νόμιμη θήρευση είναι η μάστιγα του σύγχρονου κυνηγίου και πρέπει να παταχθεί πάση θυσία.

Επ’ ευκαιρία απευθύνουμε έκκληση προς όλους τους κυνηγούς της Κύπρου να σέβονται τις νομοθεσίες μεταφέροντας για άλλη μια φορά το μήνυμα ότι σεβόμενοι το νόμο, σεβόμαστε αυτό που αγαπάμε και εξασφαλίζουμε το μέλλον του κυνηγίου στη χώρα μας.

You may also like