Home ΕΠΙΚΑΙΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ Xαμός… για ένα λαγό

Xαμός… για ένα λαγό

by George Georgiou

Αυτός ο συγκεκριμένος λαγός είναι ο αίτιος του κακού.

Πρόεδρος κυνηγετικού συλλόγου έκαμε το λάθος να δανειστεί ένα αρσενικό λαγό από άλλη επαρχία με σκοπό να τον απελευθερώσει στο εκτροφείο λαγών που διαθέτει ο σύλλογος του για να ζευγαρώσει με τις λαγήνες του εκτροφείου. Αποτέλεσμα της πράξης του ήταν να δεχτεί άγρια κατσάδα και παρατηρήσεις από τον πρόεδρο της ΚΟΚ&ΔΑΖ της συγκεκριμένης επαρχίας όπου ανήκει ο σύλλογος, λες και άνθρωπος έκαμε έγκλημα.

Ο πρόεδρος μαζί με τα μέλη του συλλόγου που έχουν την ευθύνη για το εκτροφείο των λαγών είχαν διαπιστώσει ότι στο περιφραγμένο χώρο υπήρχαν μόνο λαγήνες, τέσσερις στο σύνολο τους, οπόταν στην προσπάθεια τους να εμπλουτίσουν τον μητρικό πληθυσμό που διαθέτει το εκτροφείο και με ένα αρσενικό λαγό, ώστε να ξεκινήσει το ζευγάρωμα, αποτάθηκαν σε συγκεκριμένο εκτροφείο παραγωγής λαγών όπου η συνεργασία τους με τους υπεύθυνους του ήταν άψογη να τους δανείσει ένα αρσενικό λαγό τον οποίο και παρέλαβαν και τοποθέτησαν στον ίδιο χώρο με τις λαγήνες. Δυστυχώς όμως ο άνθρωπος έκαμε το λάθος να δανειστή λαγό από  «αντίπαλη» επαρχία, προκαλώντας  την έντονη αντίδραση της ηγεσίας της επαρχιακής του.

Με το που πληροφορήθηκαν λοιπόν το τι έγινε, ο πρόεδρος της αντί να δει το κοινό καλό του κυνηγίου γενικότερα και ότι το εκτροφείο θα είχε σημαντική παραγωγή λαγών με σκοπό την μετέπειτα απελευθέρωση τους σε περιοχές της επαρχίας όπου οι λαγοί εξαφανίστηκαν και να ευχαριστήσει την άλλη επαρχία για την βοήθεια της, προέβη σε έντονη κατσάδα στο πρόεδρο του κυνηγετικού συλλόγου στολίζοντας τον για την πράξη του, ζητώντας του εξηγήσεις γιατί να αποταθεί σε άλλη επαρχία για βοήθεια.

Το ξέσπασμα του βέβαια είχε εξήγηση… αφού αιτία αυτής της αντίδρασης ήταν η αντιπαλότητα που διατηρείται μεταξύ των δύο επαρχιών, μια αντιπαλότητα που ξέσπασε μετά το παρασκήνιο που προηγήθηκε για την ανάδειξη της νέας ηγεσία της ΚΟΚ&ΔΑΖ και Διατήρησης Άγριας Ζωής, η οποία φαίνεται καλά κρατεί μέχρι σήμερα με τις αλληλοκατηγορίες να μην έχουν σταματημό και την νύφη τελικά την πληρώνει το κυνήγι γενικότερα. Μάλιστα η στάση αυτή του προέδρου της συγκεκριμένης επαρχίας εξόργισε την επαρχία που έδωσε τον λαγό, μέλη της οποίας τόνισαν έντονα ότι οι σχέσεις των δύο επαρχιών είναι πλέον σε πλήρη ρήξη.

Κατά τα άλλα, όλα κυλούν ομαλά στην Κυνηγετική Ομοσπονδία  και ας περιμένουμε εμείς οι απλοί κυνηγοί να δει χαΐρι το κυνήγι, να εμπλακούν ενεργά οι κυνηγοί στο κεφάλαιο εκτροφή και απελευθέρωση λαγών και περδικιών, να αυξηθούν οι λαγοί και τα άλλα θηράματα, να μειωθεί η λαθροθηρία και να επιλυθούν τα τόσα προβλήματα που ταλανίζουν το κυνήγι μας.

You may also like