Home ΕΠΙΚΑΙΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ Έκλεισαν δρόμους και μονοπάτια στον Ακάμα, πάνε στη Λάρα οι κυνηγοί της Πάφου

Έκλεισαν δρόμους και μονοπάτια στον Ακάμα, πάνε στη Λάρα οι κυνηγοί της Πάφου

by George Georgiou

Άλλαξαν την ώρα της εκδήλωσης τους οι οργανωμένοι κυνηγοί της Πάφου και μόνοι τους χωρίς την συμπαράσταση της ΚΟΚ&ΔΑΖ και Διατήρησης Άγριας Ζωής που είναι μέλη της, το Σάββατο 23/10/21 η ώρα 10:00 θα μαζευτούν στην είσοδο της Λάρας και στο ύψος του φαραγγιού του Άβακα για να διαμαρτυρηθούν για όλα όσα συμβαίνουν στον Ακάμα.

Ενώ οι εξελίξεις τρέχουν και με οδηγίες του Υπουργείου Γεωργίας, το Τμήμα Δασών προχώρησε στο κλείσιμο χωματόδρομων και μονοπατιών με σιδερένιους πασσάλους, βράχους και ψηλά αναχώματα σε τρεις περιοχές οι οποίες έχουν χαρακτηρισθεί ως οικολογικά ευαίσθητες,την ίδια μέρα της εκδήλωσης αλλά μια ώρα μετά θα επισκεφτούν την περιοχή μέλη της ηγεσίας της ΚΟΚ όχι όμως για να συμμετάσχουν και να στηρίξουν την εκδήλωση αλλά για να δουν επί τόπου τα προβλήματα.

Επιβεβαίωση της είδησης που δημοσιεύσαμε τις προηγούμενες μέρες σχετικά με την εκδήλωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσει η ΚΟΚ&ΔΑΖ Πάφου στην οποία αναφέρουμε ότι η ΚΟΚ&ΔΑΖ και Διατήρησης Άγριας Ζωής αντί για κυνηγούς με παραλλαγή στέλνει την ίδια μέρα αντιπροσωπεία με κουστουμαρισμένα υψηλόβαθμα στελέχη να δουν από κοντά το πρόβλημα έρχεται από το περιεχόμενο ανακοίνωσης που δημοσίευσε η ίδια η Κυνηγητική Ομοσπονδία σχετικά με το θέμα αλλά και από το περιεχόμενο ανακοίνωσης της άμεσα εμπλεκόμενης επαρχίας αυτής της Πάφου αλλά και από δηλώσεις των δύο προέδρων σε τηλεοπτικούς σταθμούς.

Στην ανακοίνωση της η ηγεσία της ΚΟΚ&ΔΑΖ και Διατήρησης Άγριας Ζωής, που τις περισσότερες τις γραμμές για χάρη των εντυπώσεων,  τις  σπατάλησε κατηγορώντας μας για  ανευθυνότητα, για δημοσίευση ψευδών ειδήσεων και άλλα ενώ δεν δίστασε να μας αποκαλέσει ακόμα και προδότες την ώρα που τα φορτηγά και τα τρακτέρ «πάτησαν» ήδη πόδι στην Χερσόνησο και οι κυνηγοί της επαρχίας θα βγουν έξω για να διαμαρτυρηθούν δεν κάνει καμιά αναφορά για την εκδήλωση που θα πραγματοποιήσουν οι οργανωμένοι κυνηγοί της Πάφου,  επιβεβαιώνοντας στην ουσία το δημοσίευμα μας με τίτλο «Μόνοι τους οι Παφίτες κυνηγοί θα παλέψουν για τον Ακάμα».

Μάλιστα στην ανακοίνωση της στρέφει τα πυρά της προς το περιοδικό μας «Κυνήγι και Κυνολογία» όμως δεν δίνει πειστικές απαντήσεις ούτε και διαψεύδει τις αναφορές μας για το τι προηγήθηκε, το τι συμφωνήθηκε μεταξύ ηγεσίας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας με τον Πρόεδρο της ΚΟΚ&ΔΑΖ Πάφου αλλά ούτε και διαψεύδει τα της περιβόητης τηλεδιάσκεψης και τον διάλογο μεταξύ των επαρχιών που αφορούσε την λήψη απόφασης για συμμετοχή τους στην εκδήλωση όπου οι περισσότεροι ήθελαν αναβολή της.

Όπως διαπιστώσαμε διαβάζοντας την ανακοίνωση της ΚΟΚ&ΔΑΖ και Διαχείρισης Άγριας Ζωής δυστυχώς οι Παφίτες κυνηγοί θα  βρίσκονται στην είσοδο της Λάρας για να διαμαρτυρηθούν για το άδικο Διαχειριστικό Σχέδιο που αφορά τον Ακάμα  που μακροχρόνια θα τερματίσει το κυνήγι στην περιοχή, μόνοι τους.

Χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωση της: Η Κυπριακή Ομοσπονδία Κυνηγιού και Διατήρησης Άγριας Ζωής ανακοινώνει ότι στα πλαίσια στενούς παρακολούθησης του ζητήματος της προτεινόμενης ανάπτυξης στη χερσόνησο του Ακάμα, αντιπροσωπεία της αποτελούμενη από υψηλόβαθμα στελέχη θα παρευρεθεί στις 23/10/2021 και ώρα 11:00πμ στο χώρο, για μια επιτόπια εξέταση της περιοχής έτσι ώστε να θέσει εμπεριστατωμένα την αντίθεση της με τις αναπτύξεις.

ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ VIPER

Σύμφωνα με πληροφορίες μας που δεν σηκώνουν καμίας αμφισβήτησης η ηγεσία της ΚΟΚ&ΔΑΖ και Διατήρησης Άγριας Ζωής αποφάσισε την έκδοση της συγκεκριμένης ανακοίνωσης όπου από το λεκτικό που χρησιμοποίησε εναντίον μας δείχνει ότι ήθελε περισσότερο να μας πλήξει σαν περιοδικό, αντί να διαψεύσει με στοιχεία τα ψεύδη όπως επικαλείται ότι δημοσιεύσαμε μέσω Viper. Μάλιστα όποια επαρχία (δύο επαρχίες δεν έδωσαν απάντηση), δεν προλάβαινε να δώσει απάντηση αρνητική ή θετική θεωρείτο ότι η σιωπή της εκλαμβανόταν ως θετική απάντηση. (Ας μας διαψεύσουν και ας μας αποκαλέσουν και πάλι προδότες δημοσιεύοντας την ανταλλαγή των μηνυμάτων τους που είχαν μέσω Viper).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΚ&ΔΑΖ ΠΑΦΟΥ

Την ίδια ώρα η άμεσα εμπλεκόμενη ΚΟΚ&ΔΑΖ Πάφου σε ανακοίνωση που εξέδωσε με την σειρά της για την εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει, δεν αναφέρει ότι θα έχει την συμπαράσταση είτε της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας ή οποιασδήποτε άλλης επαρχίας που ανήκει σε αυτή.

Συγκεκριμένα αναφέρει στην ανακοίνωση της που δημοσιεύουμε αυτούσια: Καλούμε όλα τα μέλη μας, όλους τους φίλους του Ακάμα, οργανωμένα σύνολα και κόμματα και όσους δραστηριοποιούνται στον Ακάμα, όπως συστρατευτούν με την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πάφου για διαμαρτυρία και φιλοπεριβαλλοντολογική δράση, με καθαρισμό τμημάτων της χερσονήσου. Έναρξη και τόπος εκδηλωσης, Σάββατο 23/10/21 η ώρα 10:00 στην είσοδο της Λάρας και στο ύψος του φαραγγιού του Άβακα.

Καλούμε όλους όσους θα παρευρεθούν να τηρήσουν όλα τα μέτρα περί λοιμοκαθάρσεως.

*Σημειώνεται ότι στην ανακοίνωση δεν γίνεται καν αναφορά για την επίσκεψη των υψηλόβαθμων στελεχών της ΚΟΚ&ΔΑΖ και Διατήρησης Άγριας Ζωής.

 ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΟΚ&ΔΑΖ ΠΑΦΟΥ ΣΕ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΑΝΤ1

Σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», ο Πρόεδρος του ΚΟΚ&ΔΑΖ Πάφου, Γιώργος Θεοδοσίου, ανέφερε πως έχουν ξεκινήσει οι διαβουλεύσεις για τον Ακάμα και έχουν προταθεί κάποια σχέδια

«Είχαμε δώσεις τις απόψεις μας και είχαμε έρθει σε προφορική συμφωνία με τα αρμόδια Υπουργεία. Ξαφνικά κάποια πράγματα άρχισαν να διαφοροποιούνται χωρίς να έχουμε κάποια ενημέρωση», δήλωσε ο κ. Θεοδοσίου.

Για αυτό και οι οργανωμένοι κυνηγοί σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΚΟΚ&ΔΑΖ Πάφου θα προχωρήσουν σε μια φιλοπεριβαλλοντική εκδήλωση, δηλαδή, θα μαζευτούν να δείξουν και την αντίδραση τους σε αυτά που πιθανώς έρχονται.

Ταυτόχρονα, όπως εξήγησε ο κ. Θεοδοσίου θα προχωρήσουν σε καθαρισμό κάποιων γωνιών χερσονήσων του Ακάμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αλλά και την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου την επόμενη εβδομάδα.

Αυτοψία στην περιοχή μετά το κλείσιμο των δρόμων έκαναν το απόγευμα της περασμένης Τρίτη οι οργανωμένοι κυνηγοί της Πάφου μαζί με την Υπηρεσία Θήρας.

«Έχουμε έρθει σε συμφωνία για να μετακινηθούν οι πάσσαλοι που τοποθετήθηκαν σε κάποιους χωματόδρομους», δήλωσε στον ΑΝΤ1, ο Πρόεδρος του ΚΟΚ&ΔΑΖ Πάφου.

Οι οργανωμένοι κυνηγοί ζητούν όπως ο Ακάμας μείνει με την αγνότητα, την καθαρότητα και το άγριο περιβάλλον που είχε μέχρι τώρα.

«Οι φόβοι μας είναι να μην κλείσουν και άλλους δρόμου στον Ακάμα. Για αυτό και πάμε σε μια πρώτη διαμαρτυρία με φιλοπεριβαλλοντική νότα καλώντας όσους δραστηριοποιούνται στον Ακάμα όπως μας στηρίξουν για να παραμείνει όπως είναι η περιοχή», τόνισε ο κ. Θεοδοσίου.

Ερωτηθείς αν θα συνεχιστεί το κυνήγι στην περιοχή, ο κ. Θεοδοσίου σημείωσε πως τους διαβεβαίωσαν ότι θα μπορούν να κυνηγούν, ωστόσο όπως τόνισε προσπαθούν να βάλουν την περιοχή σε καλούπια που δεν έχουν δώσει έγκριση.

ΑΥΤΟΥΣΙΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ… ΤΩΝ 45ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ

Έχει περιπέσει στην αντίληψη μας ότι κυκλοφορούν δημοσιεύματα τα οποία παραπληροφορούν την κυνηγετική κοινότητα και το ευρύτερο κοινό με ανακρίβειες και αναλήθειες, για την στάση της Ομοσπονδίας στο ζήτημα του Ακάμα και ειδικότερα σε σχέση με την στάση του Προέδρου της προσωπικά, αλλά και την στάση της Εκτελεστικής Επιτροπής και επιμέρους επαρχιών.

Είναι με μεγάλη λύπη μας που παρατηρούμε αυτό το φαινόμενο, καθότι θα αναμέναμε την ακριβώς αντίθετη στάση από την δημοσιογραφία της Κύπρου, ιδιαίτερα σε αυτό το ζήτημα που φλέγει σύσσωμα την Ομοσπονδία ως σώμα, αλλά και προσωπικά τα στελέχη της. Η Εκτελεστική Επιτροπή και ο Πρόεδρος της ΚΟΚ & ΔΑΖ άοκνα και σθεναρά μάχονται σε καθημερινό επίπεδο να διαφυλάξουν το φυσικό περιβάλλον του Ακάμα, έχοντας εκφράσει την αντίθεση τους με τον σκοπούμενο σχεδιασμό άπειρες φορές δημοσίως, χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα. Είναι τουλάχιστον ανεύθυνη ενέργεια, αν όχι και προδοτική, η προσπάθεια υπονόμευσης αυτού του έργου με ψευδή δημοσιεύματα περί αλλαγής πλεύσης στελεχών ή διαφοροποίησης της θέσης τους.

Είναι προφανές ότι η δράση της Ομοσπονδίας στο θέμα του Ακάμα δεν έχει περάσει απαρατήρητη. Απότοκο τούτου του γεγονότος αποτελούν τέτοιας φύσεως δημοσιεύματα, παρόντα ή μελλοντικά, των οποίων τη σκοπιμότητα εύλογα μπορεί να αντιληφθεί κάποιος.

Από πλευράς μας επιθυμούμε να διαβεβαιώσουμε ότι συνεχίζουμε ακάθεκτοι το έργο μας. Κάνουμε έκκληση στα ΜΜΕ και στην Κυπριακή δημοσιογραφία όπως εστιάσουν στην ουσία των γεγονότων και να απέχουν από μικρότητες και προσπάθειες διάσπασης της ενότητας και ταύτισης θέσεων που υφίσταται στους κόλπους της Ομοσπονδίας. Η δημιουργία εντυπώσεων περί του αντιθέτου μόνο ζημιά μπορεί να επιφέρει στις ουσιαστικές προσπάθειες που καταβάλλονται από την ΚΟΚ & ΔΑΖ σε όλα τα επίπεδα.

Επαναλαμβάνουμε τη δέσμευση μας, η οποία δόθηκε και στο Παγκύπριο Συνέδριο της Ομοσπονδίας στις 2/10/2021 δια στόματος του Προέδρου της. Σε ότι αφορά την σκοπούμενη ανάπτυξη στον Ακάμα και τις καταστροφικές συνέπειες που αυτή θα έχει στο περιβάλλον, δεν θα πέσουμε αμαχητί. Ας παραμείνουμε ενωμένοι και εστιασμένοι στους στόχους μας.

­Η Κυπριακή Ομοσπονδία Κυνηγιού και Διατήρησης Άγριας Ζωής ανακοινώνει ότι στα πλαίσια στενούς παρακολούθησης του ζητήματος της προτεινόμενης ανάπτυξης στη χερσόνησο του Ακάμα, αντιπροσωπεία της αποτελούμενη από υψηλόβαθμα στελέχη θα παρευρεθεί στις 23/10/2021 και ώρα 11:00πμ στο χώρο, για μια επιτόπια εξέταση της περιοχής ετσι ώστε να θέσει εμπεριστατωμένα την αντίθεση της με τις αναπτύξεις.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ

Χθες στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο όπου ήταν καλεσμένος ο Πρόεδρος της ΚΟΚ & ΔΑΖ για να παραθέσει τις θέσεις της ΚΟΚ & ΔΑΖ σχετικά με τον Ακάμα, ακούοντας προσεκτικά τα όσα ανέφερε, αρκέστηκε συνεχώς στο παρακολουθούμε τις εξελίξεις, θα πράξουμε το τάδε, δεν θα επιτρέψουμε όμως δεν αφιέρωσε ούτε και δύο δευτερόλεπτα από την  δεκάλεπτη περίπου συζήτησης που είχε με τον δημοσιογράφο της εκπομπής να αναφέρει τουλάχιστον ότι για τον σκοπό αυτό η ΚΟΚ&ΔΑΖ Πάφου θα πραγματοποιήσει συγκεκριμένη εκδήλωση. 

«ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ»

Δεν αναμέναμε τίποτε λιγότερο από τους «ηγέτες» της ΚΟΚ&ΔΑΖ και Διατήρησης Άγριας Ζωής, το «ΗΓΕΤΕΣ» για μας σαν περιοδικό «ΚΥΝΗΓΙ ΚΑΙ ΚΥΝΟΛΟΓΙΑ» τίθεται υπό αμφισβήτηση για τον τρόπο που θα αντιδρούσαν διαβάζοντας το δημοσίευμα μας με τίτλο «Μόνοι τους οι Παφίτες κυνηγοί θα παλέψουν για τον Ακάμα». Η αντίδρασης τους μας προβληματίζει κατά πόσο πρέπει να χαιρόμαστε ή αν πρέπει να κλαίμε για την κατάντια του λεκτικού που χρησιμοποίησαν για να μας πλήξουν επειδή  σαν περιοδικό με ελεύθερη έκφραση τολμούμε να γράφουμε τις αλήθειες και δεν δεχόμαστε να μας χρησιμοποιεί κανένας για να περάσει πολιτικές.

Δεν θα θέλαμε να επεκταθούμε άλλο στο θέμα. Επειδή όμως η ηγεσία της Ομοσπονδίας των κυνηγών πιθανός να μην γνωρίζει την ερμηνεία της λέξης προδότης θα περιοριστούμε στο να της εξηγήσουμε σε λίγες νομικίστικες γραμμές τι σημαίνει η συγκεκριμένη λέξη.

Στην νομική επιστήμη, προδοσία είναι το ατομικό έγκλημα της μη αφοσίωσης στο έθνος ή στην πολιτεία. Ένα πρόσωπο που προδίδει το έθνος ή την ιθαγένειά του ή/και καταπατά έναν όρκο αφοσίωσης, και με οποιονδήποτε ηθελημένο τρόπο συνεργάζεται με τον εχθρό, θεωρείται ότι είναι προδότης.

Επίσης προδότης μπορεί να σημαίνει ένα πρόσωπο που προδίδει (ή κατηγορείται ότι πρόδωσε) το πολιτικό κόμμα στο οποίο είναι μέλος, την οικογένειά του, τους φίλους του, την εθνότητά του, την θρησκεία του ή άλλη ομάδα στην οποία τυχόν ανήκει. Συχνά τέτοιες κατηγορίες είναι αμφιλεγόμενες και αστήρικτες, καθώς το πρόσωπο μπορεί να μην συνταυτίζεται με την ομάδα της οποίας είναι μέλος, ή μπορεί να διαφωνεί με τους ηγέτες της ομάδας οι οποίοι τον κατηγορούν. Τυπικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση της φυλετικής προδοσίας.

Αναμένουμε από την ηγεσία της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας (το ηγεσία και πάλι υπό αμφισβήτηση) και τους υπογράφοντες την ανακοίνωση να βρουν το θάρρος και επίσημα να δημοσιεύσουν σε ποια κατηγορία προδοτών μας κατατάσσουν για να πάρουν την κατάλληλη απάντηση.

ΥΓ. Θα ήταν ανέντιμο από μέρους μας να μην ευχαριστήσουμε δημόσια όσους άθελα τους δεν έχασαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν την ανακοίνωση της ΚΟΚ&ΔΑΖ και Άγριας Ζωής για να μας διαφημίσουν. 

You may also like