Home ΕΠΙΚΑΙΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ 6 Νοεμβρίου η πρόταση για έναρξη του κυνηγίου για λαγούς και πέρδικες

6 Νοεμβρίου η πρόταση για έναρξη του κυνηγίου για λαγούς και πέρδικες

by George Georgiou

17 εξορμήσεις εισηγείται προς την ΚΟΚ&ΔΑΖ για το επιδημητικό θήραμα (λαγό-πέρδικα) το Ταμείο Θήρας και έναρξη του κυνηγίου την Κυριακή 6/11/2022, με τις δύο εξορμήσεις να είναι τα Σάββατα παραμονής των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Ο Προϊστάμενος μάλιστα της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας Παντελής Χατζηγέρου, στην επιστολή του προς την ΚΟΚ- ΔΑΖ ζητά όπως δώσουν την απάντηση τους μέχρι τις 18 Μαρτίου 2022. Την ίδια ώρα κάνει σαφές προς τους ενδιαφερόμενους να στηρίξουν με σοβαρά επιχειρήματα τις εισηγήσεις τους  για τις απαγορευμένες περιοχές.

Ο Παντελής Χατζηγέρου στην επιστολή του όσον αφορά το επιδημητικό μας θήραμα, αλλά και την τσίχλα προτείνει τα εξής:

– Το κυνήγι του επιδημητικού θηράματος θα πρέπει να αρχίσει στις 6/11/2022 και να επιτρέπεται κάθε Κυριακή και Τετάρτη μέχρι τις 28/12/2023 καθώς και το Σάββατο 31/12/2022. Το κυνήγι να επιτρέπεται το Σάββατο 24/12/2022 αντί την ημέρα των Χριστουγέννων που είναι Κυριακή. Ο αριθμός των εξορμήσεων θα είναι 17.

– Το κυνήγι της τσίχλας θα αρχίσει την Τετάρτη 4/1/2023 και από την από την 1/1/2023 μέχρι τις 3/1/2023, το κυνήγι δεν θα επιτρέπεται σε καμιά περιοχή. Το κυνήγι της τσίχλας θα απαγορεύεται σε όλες τις περιοχές τη Δευτέρα 27/2/2023.

-Το δίκτυο των απαγορευμένων περιοχών κυνηγίου θα πρέπει να αξιολογηθεί εις βάθος με θέση μου ότι ο αριθμός τους θα πρέπει να περιοριστεί αλλά παράλληλα η έκταση της κάθε απαγορευμένης που θα παραμείνει θα πρέπει να αυξηθεί σημαντικά και να οριοθετείται από ξεκάθαρα όρια (π.χ. ασφάλτινους δρόμους) έτσι εύκολα να παραβιαστεί.

Στην επιστολή του ο Παντελής Χατζηγέρου ζητά από την ΚΟΚ- ΔΑΖ όπως αποστείλουν τις εισηγήσεις τους με τους χάρτες κυνηγίου για την περίοδο 2022-2023 μέχρι τις 18 Μαρτίου 2022. Η τήρηση της πιο πάνω ημερομηνίας, όπως αναφέρει, είναι απαραίτητη έτσι ώστε να δοθεί ο χρόνος στο προσωπικό της Υπηρεσίας για να ετοιμάσει έγκαιρα και σωστά το χάρτη κυνηγίου καθώς και την εφαρμογή Artemis Cy.

Ζητά επίσης όπως κατατεθούν οι εισηγήσεις της ΚΟΚ ΔΑΖ για την τροποποίηση απαγορευμένων περιοχών κυνηγίου, περιοριστούν στις απολύτως απαραίτητες αφού στο παρελθόν έχει διαπιστωθεί να υποβάλλονται εισηγήσεις που είτε δεν στηρίζονται σε σημαντικά επιχειρήματα είτε έρχονται σε αντιπαράθεση με άλλες εισηγήσεις.

You may also like