Home ΕΠΙΚΑΙΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ Ετοιμάζονται για «πόλεμο» οι φασάρηδες – Επικίνδυνες καταστάσεις στις περιοχές
«Καλόηροι» και «Παρακούντα»

Ετοιμάζονται για «πόλεμο» οι φασάρηδες – Επικίνδυνες καταστάσεις στις περιοχές
«Καλόηροι» και «Παρακούντα»

by George Georgiou

Με προετοιμασίες πολέμου θυμίζει το σκηνικό στις δύο περιοχές της Λευκωσίας που άνοιξαν φέτος για το θερινό κυνήγι της φάσσας. Πρόκειται για τις περιοχές «Καλόηροι» στο Γέρι και την περιοχή «Παρακούντα» προς Παλιομέτοχο οι οποίες εδώ και μήνες έχουν μπει στο στόχαστρο χιλιάδων κυνηγών από όλες σχεδόν τις επαρχίες της Κύπρου, μια αφού οι πληροφορίες ότι αυτές οι δύο ξεχωριστές περιοχές θα άνοιγαν για κυνήγι διέρρευσαν εδώ και μήνες .

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, αλλά και από δικές μας επισκέψεις, πρόκειται για δύο περιοχές με πάρα πολλά πουλιά γεγονός που όπως αναμενόταν προκάλεσαν το ενδιαφέρον χιλιάδων κυνηγών. Το αποτέλεσμα όμως είναι ότι και στις δύο περιοχές κυριολεκτικά επικρατεί το αδιαχώρητο, σε σημείο μάλιστα που υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να θρηνήσουμε θύματα λόγω της πολυκοσμίας που αναμένεται την Κυριακή σε αυτές.

Περιοχή “παρακούτα” ( μέτα το μόλλ Ανθούπολης )

ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Εκατοντάδες παλέτα, κλούβες και διάφορα άλλα αξεσουάρ που προσφέρονται για την κάλυψη των κυνηγών, αλλά και σημάδι ότι ο συγκεκριμένος χώρος είναι πιασμένος, έχουν γεμίσει ολόκληρες τις περιοχές στις οποίες δεν έχει απομείνει ούτε σπιθαμή ελεύθερη γη για άλλους κυνηγούς. Κάθε είκοσι μέτρα υπάρχει πόστο, παλέτα έχουν καρφωθεί σε στύλους της ηλεκτρικής, κάθε παλλούρα είναι πιασμένη, σε κάθε ύψωμα διακρίνεις από μακριά τα καλοφτιαγμένα ή πρόχειρα πόστα και είναι να διερωτάται κάποιος πως θα τολμήσει κάποιος κυνηγός  ξημερώματα Κυριακής να περάσει ανάμεσα τους, αλλά που θα κρύψουν τα οχήματα τους με τα οποία θα μεταβούν στις περιοχές.

Την ίδια ώρα, εδώ και μέρες παρατηρούνται συχνές περιπολίες από αυτούς αρκετούς που  έπιασαν τα πόστα, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που δεν επιτρέπουν σε κανένα να τα πλησιάσει, ενώ τα πολλά ταΐσματα και άλλα πολλά απαράδεχτα που καταγράφονται σε αυτές, προμηνύουν ότι εκτός από την πολυκοσμία θα έχουμε και αρκετές εντάσεις και ο Θεός να βάλει το χέρι του να μην έχουμε και χειρότερα.

Ταυτόχρονα πληροφορίες μας αναφέρουν ότι κάποιοι γνώριζαν για το άνοιγμα των δύο περιοχών πριν ακόμα ανακοινωθεί το άνοιγμα τους και έσπευσαν για πόστα από πολύ νωρίς και ίσως αυτές οι άσχημες καταστάσεις  θα πρέπει να προβληματίσουν σοβαρά την Υπηρεσία Θήρας αλλά και όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να μην τρέχουμε πίσω από τραγωδίες.

Το φαινόμενο της προκράτησης πόστων έχει πάρει πλέον διαστάσεις και προκαλεί την αντίδραση χιλιάδων κυνηγών οι οποίοι εκτός του ότι δεν μπορούν να κυνηγήσουν δεν κρύβουν και την ανησυχία τους για το κατάντημα του κυνηγίου εξαιτίας των «χουλιγκανικών» συμπεριφορών ορισμένων που οδηγούν στο θάνατο μια παράδοση χρόνων.

You may also like