Home ΕΠΙΚΑΙΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ Πάνε για ρεκορ απελευθερώσεων λαγών στην Λάρνακα

Πάνε για ρεκορ απελευθερώσεων λαγών στην Λάρνακα

by George Georgiou

Με στόχο την απελευθέρωση 200 λαγών πριν την έναρξη του κυνηγιου, άρχισε σήμερα Σάββατο με την συμμετοχή των κυνηγών η προσπάθεια της επαρχίας της Λάρνακας να εμπλουτιστούν διάφορες περιοχές της, από λαγούς που βρίσκονται σε εκτροφεία της επαρχίας αλλά και σε ιδιωτικά εκτροφεία που λειτουργούν στην επαρχία.

Οι πρώτες συλλήψεις είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού έγινε κατορθωτό να πιαστούν στα δίχτυα αρκετοί λαγοί οι οποίοι στην συνέχεια απελευθερώθηκαν σε διάφορες περιοχές. Στην όλη επιχείρηση έλαβαν μέρος αρκετοί κυνηγοί μέλη των κυνηγετικών συλλόγων Κιτίου, Απλαντας, Λιβαδιων, Αρτεμις, Περβολιών, Αραδιππου, Ζηνων, Λαγιας, Αθηενου και Τερσεφανου, οι οποίοιο βοήθησαν σημαντικά στην σύλληψη και την απελευθέρωση των λαγών, γεγονός που έκαμε την ΚΟΚ&ΔΑΖ Λάρνακας να τους ευχαριστήσει δημόσια για την συμβολή τους στα κυνηγετικά δρώμενα. Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι κάποιοι κυνηγετικοί σύλλογοι όπως αυτοί της Ορμηδειας και της Δρομολαξιας ενεπλάκησαν για πρώτη φορά στις απελευθερώσεις λαγών.

Οι συλλήψεις έγινα από συγκεκριμμένο εκτροφείο το οποίο για δεκαετίες είχε πενιχρή ή καθόλου παραγωγή με την κατάσταση του για ένα πολύ μεγάλο διάστημα να είναι απογοητευτική. Η εικόνα του συγκεκριμένου εκτροφείου άλλαξε άρδην από την ημέρα που ανέλαβε την λειτουργία του η ΚΟΚ&ΔΑΖ Λάρνακας η οποία κάνει ιδιαίτερη μνεία στον υπεύθυνο των εκτροφέιων της επαρχίας Τάσο Μιτσίδη για τον ζήλο που επέδειξε για την βελτίωση της λειτουργίας του εκτροφείου.

Τα συγχαρητήρια της η ΚΟΚ & ΔΑΖ Λάρνακας έδωσε επίσης και στον πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Περβολιών Γεώργιο Λαζαρίδη για την προσφορά τους σε τροφές και φάρμακα αξίας 1.000 ευρώ τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την καλή ποιότητα και την υγεία των λαγών που αναπαράγονται στα εκτροφεία της επαρχίας.

Οι συλλήψεις αλλά και οι απελευθερώσεις των λαγών γίνονται υπο την εποπτεία των ανδρών του Ταμείου Θήρας Λάρνακας. Ο αριθμός λαγων αλλά και οι και οι τοποθεσίες που απελευθερώθηκαν δεν μπορούν αν δημοσιευτούν για ευνόητους κλόγους, όμως για σκοπούς της απόλυτης διαφάνειας αυτό θα γίνει σε μεταγενέστερο χρόνο.

You may also like