Home ΚΥΝΗΓΙΓΕΝΙΚΑ Ξεκίνησε το κυνήγι με την συνοδεία σκύλου επαναφοράς

Ξεκίνησε το κυνήγι με την συνοδεία σκύλου επαναφοράς

by George Georgiou

Από σήμερα 1/10/2021, σύμφωνα με διάταγμα της Δημοκρατίας επιτρέπεται στις καθημερινές περιοχές το στατικό κυνήγι με την συνοδεία σκύλου επαναφοράς. Στις καθημερινές περιοχές αυτή την περίοδο έχουμε κυνήγι τσίχλας όπου σύντομα αναμένονται τα πρώτα περάσματα της από την χώρα μας, τραχίλας και ορτυκιού.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το διάταγμα, από σήμερα μέχρι και της 28 Φεβρουαρίου όπου λήγει το κυνήγι της τσίχλας, επιτρέπεται στους κυνηγούς να συνοδεύονται με σκυλιά επαναφοράς (Σπρινγκερ σπάνιελ, Κόκερ σπάνιελ, Λάμπρατορ) τα οποία είναι δηλωμένα στο αρχείο του Ταμείου Θήρας και ο ιδιοκτήτης τους έχει πληρώσει τα προβλεπόμενα τέλη χρήσης τους.

Τονίζουμε, ότι βάση του διατάγματος μόνο το στατικό κυνήγι επιτρέπεται. Δηλαδή ο κυνηγός δεν μπορεί να κάνει παγανιά με τον σκύλο του άσχετα αν ο σκύλος του ανήκει στις επιτρεπόμενες φυλές. Το περπατητό κυνήγι με την συνοδεία σκύλου, επιτρέπεται μόνο την περίοδο του κυνηγίου του λαγού και της πέρδικας. 

ΑΔΙΚΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΦΕΡΜΑΣ

Αδικία σε βάρος του θεωρούν αρκετοί ιδιοκτήτες σκυλιών φέρμας και διάκριση σε βάρος των σκυλιών τους, το γεγονός ότι ενώ στα σκυλιά επαναφοράς δίνεται το δικαίωμα να βρίσκονται στα κυνηγοτόπια πολύ πριν την έναρξη του κυνηγίου του λαγού και της πέρδικας, δεν ισχύει το ίδιο και με τα δικά τους σκυλιά. Όπως μας μεταφέρουν θα μπορούσαν οι αρμόδιοι την περίοδο του κυνηγίου του ορτυκιού στις καθημερινές περιοχές να επέτρεπαν σε κάποιες αξιόλογες περιοχές με βλάστηση την χρήση σκυλιών φέρμας.

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΟΡΤΥΚΙΩΝ

Εν, το μεταξύ, εδώ και λίγες μέρες, άρχισαν να μπαίνουν ορτύκια σε διάφορες περιοχές. Ήδη από την Τρίτη κάποιοι κυνηγοί άρχισαν να καρπούνται ικανοποιητικούς αριθμούς  πουλιών (100-150) σε κάποιες περιπτώσεις,  με τις ηχομιμητικές συσκευές να αποδίδουν στο απόλυτο. Πέρασμα των ορτυκιών είχαμε και σήμερα.

You may also like