Home ΚΥΝΗΓΙΓΕΝΙΚΑ Μόνοι τους οι Παφίτες κυνηγοί θα παλέψουν για τον Ακάμα……

Μόνοι τους οι Παφίτες κυνηγοί θα παλέψουν για τον Ακάμα……

by George Georgiou

Μόνοι τους θα παλέψουν τελικά οι κυνηγοί της Πάφου ενάντια στις πρόνοιες που περιέχει το διαχειριστικό σχέδιο για τον Ακάμα, οι οποίες χρονικά πιθανόν να τερματίσουν κάθε κυνηγετική δραστηριότητα στην περιοχή. Και ενώ οι κυνηγοί της Πάφου οργανώνονται για να λάβουν μαζικά μέρος σε εκδήλωση διαμαρτυρίας, η ηγεσία της ΚΟΚ&ΔΑΖ και Διαχείρισης Άγριας Ζωής, αντί για κυνηγούς με παραλλαγή, στέλλει την ημέρα της διαμαρτυρίας αντιπροσωπεία με κουστουμαρισμένα υψηλόβαθμα στελέχη της για να δουν το πρόβλημα από κοντά.

Η ΚΟΚ&ΔΑΖ σε μία ενέργεια της που αφήνει αμφιβολίες ως τις προθέσεις της και πως η ίδια αντιμετωπίζει το όλο θέμα, αντί να ταχθεί δίπλα από την εκδήλωση διαμαρτυρίας, που διοργανώνουν οι κυνηγοί της Πάφου στις 23 Οκτωβρίου, ενάντια κάποιες απο τις πρόνοιες του διαχειριστικού σχεδίου για τον Ακάμα, που αφορούν τον μέλλον του κυνηγίου στην περιοχή, αποφάσισε την μέρα που θα πραγματοποιείται η εκδήλωση, να στείλει αντιπροσωπεία της για να δει από κοντά τα προβλήματα.

Με μια σύντομη ανακοίνωση της αντί να παροτρύνει όσους περισσότερους κυνηγούς μπορεί για να συμμετέχουν στην εκδήλωση, στέλνει ομάδα με υψηλόβαθμα στελέχη της, για να εξετάσουν επί τόπου το θέμα. To γεγονός αυτό βέβαια δεν έμεινε ασχολίαστο, και αφήνει δυσαρεστημένους τους οργανωμένους κυνηγούς της Πάφου, με τα ερωτήματα για την στάση της ηγεσίας της ΚΟΚ – ΔΑΖ, σύμφωνα με πληροφορίες μας να δίνουν και να παίρνουν.

Σύμφωνα με κυνηγετικούς παράγοντες της επαρχίας, εδώ και μέρες η όλη στάση της ηγεσίας της Ομοσπονδίας, και ιδιαίτερα από το γεγονός ότι για μέρες δεν έπαιρναν απάντηση αν τελικά η εκδήλωση με την παρουσία κυνηγών από όλες τις επαρχίες, τους έβαλε σε αμφιβολίες ως προς τις προθέσεις τους και αν τελικά ήθελαν να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Πριν από 40 περίπου μέρες σε συνεδρία της ΚΟΚ &ΔΑΖ, αποφασίστηκε όπως πραγματοποιηθεί οργανωμένη εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στην εφαρμογή προνοιών του διαχειριστικού σχεδίου του Ακάμα, αφού μελλοντικά ελλοχεύει ο κίνδυνος να τερματιστεί κάθε κυνηγετική δραστηριότητα στην περιοχή. Μάλιστα στη συνεδρία εξουσιοδοτήθηκαν οι κ. Ηλίας Πεκρής, πρόεδρος της ΚΟΚ&ΔΑΖ και Διαχείρισης Άγριας Ζωής, όπως και ο πρόεδρος της ΚΟΚ&ΔΑΖ Πάφου κ. Γιώργος Θεοδοσίου να προχωρήσουν στην διοργάνωση της εκδήλωσης με παγκύπρια συμμετοχή των κυνηγών, ώστε η εκδήλωση να ληφθεί σοβαρά υπόψη.

Στην συνέχεια όπως πληροφορούμαστε, διαπιστώθηκε ότι ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας φαίνεται ότι έκαμε πίσω, μάλιστα δεν έδινε απάντηση στην Πάφο αν θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση, με αποτέλεσμα βλέποντας ότι δεν υπάρχει ανταπόκριση από την ηγεσία της ΚΟΚ&ΔΑΖ, η επαρχιακή Πάφου μόνη της πλέον αποφάσισε να το παλέψει και έτσι προγραμμάτισε την εκδήλωσης διαμαρτυρίας  στις 23 Οκτωβρίου. Η μόνη επαρχία σύμφωνα με τις πληροφορίες μας που θα στηρίξει της εκδήλωση είναι η Λάρνακα.

Μάλιστα όπως μας μεταφέρθηκε, για το θέμα υπήρξε και τηλεδιάσκεψη ΚΟΚ&ΔΑΖ με τους περισσότερους συμμετέχοντες να λένε τα δικά τους για να αποφύγουν να λάβουν μέρος στην εκδήλωση της Πάφου. Κάποιοι ζητούσαν αναβολή της εκδήλωσης για το Δεκέμβριο, κάποιοι για τον Μάρτη, δίνοντας την εντύπωση ότι δεν ήθελαν να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΚ&ΔΑΖ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΚΑΜΑ

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Κυνηγιού και Διατήρησης Άγριας Ζωής, ανακοινώνει ότι στα πλαίσια στενούς παρακολούθησης του ζητήματος της προτεινόμενης ανάπτυξης στη χερσόνησο του Ακάμα, αντιπροσωπεία της αποτελούμενη από υψηλόβαθμα στελέχη, θα παρευρεθεί στις 23/10/2021 και ώρα 11:00πμ, στο χώρο για μια επιτόπια εξέταση της περιοχής ετσι ώστε να θέσει εμπεριστατωμένα την αντίθεση της με τις αναπτύξεις.

Η Κ.Ο.Κ. & Δ.Α.Ζ. επαναλαμβάνει την δέσμευση της όπως αντιταχθεί σε οποιονδήποτε σχεδιασμό θα επιφέρει ζημιές στο φυσικό περιβάλλον και τους βιότοπους. Την προσπάθεια θα στηρίξουν, επίσης με αντιπροσωπεία, και άλλοι ενδιαφερόμενοι φορείς και οργανωμένα σύνολα

*Τις λεπτομέρειες που αφορούν την εκδήλωση διαμαρτυρίας θα σας τις μεταφέρουμε σύντομα.

You may also like