Home ΚΥΝΗΓΙΓΕΝΙΚΑ ΛΕΜΕΣΟΣ: Στο ίδιο μοτίβο τα φτερωτά, με σκαμπανεβάσματα οι λαγοί

ΛΕΜΕΣΟΣ: Στο ίδιο μοτίβο τα φτερωτά, με σκαμπανεβάσματα οι λαγοί

by George Georgiou

 

Περιοχές που ανοίγουν και περιοχές που κλείνουν.

Περιοχές με αρκετά πουλιά περιμένουν τους κυνηγούς που θα επιλέξουν την επαρχία της Λεμεσού για την πρώτη τους εξόρμηση αφού τα περδίκια και οι φραγκολίνες συνεχίζουν στο ίδιο περσινό μοτίβο, δηλαδή να μην έχουν μείωση στους άγριους αριθμούς τους. Μάλιστα σε κάποιες περιοχές της επαρχίας συναντάς περισσότερα πουλιά από ότι πέρσι. Τα άγρια πουλιά σε κάποιες περιπτώσεις έχουν σμίξει με αυτά της εκτροφής  με αποτέλεσμα να μην τα ξεχωρίζεις.

Από την άλλη, φίλοι λαγοκυνηγοί μας μετέφεραν καθημερινά τις ανησυχίες τους για κάποιες περιοχές που επισκέφτηκαν επανειλημμένα, χωρίς να βρίσκουν λαγούς, τονίζοντας μας μάλιστα ότι είχαν από πολύ νωρίς διαπιστώσει ότι οι λαγοί είναι λιγότεροι από πέρσι .Ουσιαστικά οι ανησυχίες τους αφορούν  μεμονωμένες περιοχές που κυνηγετικά πιέστηκαν περισσότερο από άλλες. Γενικά όμως στην επαρχία παρόλο πουοι λαγοί επιβιώνουν κάτω από δύσκολες συνθήκες εκτιμάται ότι η μείωσης τους δεν είναι τόσο πολύ ανησυχητική, ενώ για φέτος προβλέπεται ότι η θήρευση τους θα είναι ελαφριά χαμηλότερη από την περσινή χρονιά.

Ταυτόχρονα από τον Ιούλιο οι παρατηρητές μας δεν το έκρυβαν ότι όσον ανέβαιναν προς το Τρόοδος για τις αναγνωρίσεις τους, σε κάποιες περιοχές συναντούσαν λιγότερους ή καθόλου λαγούς από ότι την αντίστοιχη περσινή χρονική περίοδο. Ιδιαίτερα στις πιο ψηλότερες και δύσβατες περιοχές της, όπου οι λαγοί πιέστηκαν περισσότερο οι λαγοί είναι λιγότεροι, ενώ σημαντικό είναι το γεγονός ότι δεν κυκλοφορούν ότι μικροί λαγοί. Όπως και στις άλλες επαρχίες και η Λεμεσός παρουσιάζει σοβαρό πρόβλημα με την λαθροθηρία άλλα και με τις αλεπούδες.

Την ίδια ώρα η επαρχία έχει προβεί στο άνοιγμα και το κλείσιμο κάποιων περιοχών όπως περιγράφονται στο χάρτη που δημοσιεύουμε.

You may also like